Filmrecension - Avatar

Igår var jag och Joanna på bio och såg Avatar. Jag hade verkligen jättelåga förväntningar; trailern sade mig ingenting och hela handlingen verkade ointressant. Men å andra sidan hade alla som sett den sagt att den var jättebra, så jag tyckte att det skulle vara intressant att se den i alla fall.
Huvudpersonen i Avatar är en före detta marinsoldat som sitter i rullstol. När hans tvillingbror dör får han ta över uppgiften som hans bror haft - att åka till en annan planet för att ta reda på hur folket där lever, för att sedan kunna föra bort det därifrån. Han får en egen avatar - en kropp lik urbefolkningens - som han vaknar upp i när han lagt sig i en speciell maskin. Men när han är ute för att ta prover får urbefolkningen ett tecken från sin gud: de ska lära huvudpersonen deras seder och låta honom bli en av dem. I och med att den före detta marinsoldaten lär känna folket och deras seder börjar han ifrågasätta anledningen att han kom dit. Vad har människorna för rätt att driva ut folket från sin egen planet? Han börjar i stället försöka förhindra det som håller på att ske, och det dröjer inte länge innan det blir krig.
Filmen var ganska trög i början, men efter en stund sögs man in i handlingen och var i filmen. Den var spännande genom hela filmen (förutom precis i början) och man ville inte att den skulle ta slut. En stund satt jag och log brett mot bioduken och ibland hade jag nära till tårarna. Jag är egentligen inte mycket för actionfilmer och Science Fiction, men Avatar var ett undantag.

Det är inte den bästa filmen jag sett, men den är definitivt en av de bättre.
Betyg: 4/5

Trailer:

Postat av: jussah

hejj kan du göra min header?

2010-02-07 @ 17:32:05
URL: http://thetruefriend.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig

Mejl: (inte synlig)

Blogg:

Kommentar:

Trackback