God förmiddag!

Nu är allting färdigpackat förutom det som jag fortfarande behöver använda innan resan. Jag ska sätta datorn på laddning under dagen också, det gäller att komma ihåg att packa den sen!
Klockan två ska jag till Sara och träffa några kompisar. Jag har packat kameran, men när jag kommer hem från mormor och morfar kanske jag kan sno några bilder från någon annan ;)

Det här är kanske det sista inlägget på ett tag. Tråkigt.

Recept på Amerikanska pannkakor


Lisa frågade efter receptet på de amerikanska pannkakorna jag och Tove bakade i förrgår, så här kommer det!


Amerikanska pannkakor

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk strösocker
3 dl mjölk
2 ägg
Ca 1 msk rapsolja

Tillagning:
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Häll i mjölken och vispa så att smeten blir slät.
Tillsätt äggen och rapsoljan och vispa ytterliggare.

Grädda genast på medelvärme i en stekpanna. Pannkakorna ska vara 8-12 cm i diameter.

Packlista

Jag måste börja packa inför resan nu. Jag och Tove skrev en packlista, så jag får bocka av några saker i taget.

Några saker ur packlistan:
Täckbyxor
Tjockjacka
Vinterskor
Sockor
Mössa, vantar halsduk
Kamera + laddare
Solglasögon
Ansiktsmask

10-02-26


Nu känns det som om våren börjar komma, äntligen! Det är 3°C (plus!) ute nu och man hör hur det droppar överallt. Det är klart att det kommer bli kallt igen, men våren är på väg nu i alla fall.

Idag har jag haft en tillfredsställd känsla i magen. Jag har liksom känt mig lugn och lycklig. Avslappnad. Jag älskar sådana dagar!
Det kan bero just på att det blivit lite varmare i luften, eller på att det ju faktiskt är sportlov nu. Skönt...
Nu på lovet så ska jag och Tove åka upp till mina morföräldrar i Norrland. Det ska bli jättekul! Men jag kommer inte kunna blogga, tyvärr.

Ny ansiktskräm

Hejsan! Nu är jag hemma. Utvecklingssamtalet gick jättebra. Det känns bra att få höra att jag gör bra ifrån mig i skolan, även i de ämnen jag inte känner mig speciellt säker på.

Jag och mamma hittade en ansiktskräm på apoteket som inte innehöll mycket fett alls (och därmed inte proppar igen porerna) men som skulle vara väldigt återfuktande i alla fall. Vi får se hur den fungerar :)


1368805 Mobilblogg

0-477496a9000187c1aa708647d3565f5c.png

Mobilblogg
Jag sitter med mamma på ett café. Vi ska ta en sväng till apoteket och titta efter någonting mot mitt torra ansikte. Sedan är det dags för utvecklingssamtal!


Man lär sig av sina misstag


Jag och Tove håller på med pannkakorna. Muffinsen är klara, de blev inte så bra. Men man lär sig av sina misstag, eller hur?

"Kan du säga haha från Tove?"
"Nej"


Nej ni, nu ska vi duka :)

Torr hud

Hemma nu, väntar på att Tove ska komma hit. Vi ska stå i köket hela dagen ser det ut som. Det ska lagas både muffins och amerikanska pannkakor.

Jag är jättetorr i ansiktet, det är faktiskt ett stort problem för mig. I dag är det speciellt brutalt. Det gör ont när jag grimaserar och bara jag ler så får jag massa torr-rynkor. Och dessutom flagnar huden sönder och pudret blir helt fucked-up. Där jag är som torrast blir jag helt röd också.
Jag längtar verkligen tills det blir varmare och luften inte är lika torr.

1368805 mobilbloggar nu. Var hos t

0-117ae0246aef45ff5b8cf7700146c9ba.png

mobilbloggar nu. Var hos tandläkaren nyss, det gick bra :) Så fint ute nu!


Tandläkaren innan skolan

God morgon! Det är egentligen sovmorgon idag, men jag ska en sväng till tandläkaren först och klippa till min tand-skena.
Efter skolan ska jag träffa Tove. Vi ska baka muffins tror jag, efter något recept hon fått på hemkunskapen. Det lät jättegott.
Kram på er, nu måste jag snart gå ♥

One place all day

Jag har suttit och kollat på Vänner nästan hela dagen. Jag och mamma gick och handlade en sväng bara (mest för att jag behövde kakor) men det är väl egentligen enda gången jag rört på mig.
Jag vill inte tänka på hur hemsk dagen varit om inte Pronaxen funnits, det är verkligen det bästa medlet mot mensverk! Rekommenderas till alla med mensverk där ute ;)

Nu behöver mamma den här datorn, kramar ♥

Mensverk

God morgon! Jag är hemma idag (jag undrar förresten hur många av mina inlägg som börjar med det? 60?), jag har mensverk. Jag har tagit två pronaxen och de har börjat fungera lite nu. Om det inte varit för tunnelbanan hade jag gått i alla fall, då hade jag ju kunnat åka hem på en gång om det blev för jobbigt, men som det ser ut nu är det osäkert om jag skulle kommit hem från skolan någonsin.

Det blir nog en sitta-hemma-och-kolla-på-vänner-dag idag. Kram ♥


Tackavetja snälla mammor

JAG HATAR NÄR SL FUCKAR UPP DET!!
Tacka vetja snälla mammor med bil.

Saras mamma skjutsade oss till skolan och Lisas mamma skjutsade oss hem igen, eftersom det inte går några tunnelbanor härifrån. Jag blir galen, det var flera som inte ens kunde ta sig till skolan, och på vägen till skolan passerade vi flera ersättningsbussar där folk stod pressade mot dörrar och fönster. På busshållplatsen fick en ambulans hämta en stackars krake som blivit för kall.

Men jag lever fortfarande, ni kan ta det lugnt.

Det var bättre förr

God morgon! Såg ni melodifestivalen igår? Jag tycker att melodifestivalen har tappat lite av sin glans. Programledarna är hysteriska, pausunderhållningen medelmåttig och de flesta bidragen patetiska. Det var bättre förr!

Idag är det massa tråkiga saker som jag måste göra, usch. Men jag tänker mjukstarta dagen med... datorn!

Såhär ser förresten min telefon ut:

Kallt ute, kallt inne.


Usch, det är så kallt! Kylan utifrån tränger liksom in genom väggarna. Jag sitter i soffan med en filt över axlarna och försöker njuta av att vara inomhus. En stor kopp varm o'boy skulle sitta fint nu, men å andra sidan är det snart middag i alla fall. Jag kanske sätter mig och kollar några avsnitt av vänner innan melodifestivalen börjar. Eller så sitter jag bara och surfar runt lite på internet.
Någon som har några tips på bra time-spending-websites?

Ett litet tillägg till inlägget om självkänsla

Jag skrev du ett långt inlägg om självkänsla här om dagen. Jag har funderat lite grann och kommit fram till ännu en sak:
Om man tänker sig att det är en riktig teater/film så är det ju rollfiguren man ser huvudsakligen, men man kan ju fortfarande se skådespelaren bakom. Och när man väl börjat tycka om själva skådespelaren så spelar det inte så stor roll vad skådespelaren sedan väljer för roller att spela. Det är ju skådespelaren man tycker om - inte rollfiguren.

The phone

God morgon! Min nya telefon har kommit nu. Den är jättefin; mycket finare än på bilden. Men jag blir så frustrerad för alla kontakter har lagt sig huller om buller i dubletter och hem-och-mobil-nummrerna är uppdelade. Så nu måste jag sitta och döpa om alla.
Snart ska jag och mamma åka och köpa minneskort och ett USB-minne till min dator. Kram!
(ytligt inlägg)

10-02-19


ÄNTLIGEN ÄR DET HELG! Gud vad skönt! Veckorna går jättefort nu för tiden, och alla dagar bara flyter ihop. Ibland känner jag att jag skulle vilja sluta snabbspola för ett ögonblick och hinna se allt som egentligen händer.

I morse var det kaos i tunnelbanan. Det har börjat snöa igen! Tar det här vädret aldrig slut? Vintern brukar vara i högst en månad här i Stockholm, men nu minns jag knappt hur det känns när det är plusgrader. Och man som pratar om växthuseffekten och hur det blir allt varmare på jordklotet. Nu känns det däremot som om vi är på väg mot en ny istid i stället. Hur som helst var det totalkaos i tunnelbanan. Tågen kom lite huller om buller och det vi hade tänkt ta hade inte plats för en ända människa till. Alla stog som packade sillar. Nästa tåg var nästan tomt, men redan efter några stationer var det smockfullt igen. Vi var rädda att vi inte skulle komma av.

Nu måste jag städa mitt rum. Jag funderar faktiskt på att göra en storstädning. Tråkigt, men det behövs verkligen.

Att vara sig själv

Jag är en sådan som tänker och filosoferar ganska mycket. Inte om livets mening och sådär, men om saker som dyker upp i mitt liv. Kanske snappar jag upp någonting som någon säger på tunnelbanan eller så kanske jag läser någonting i metro på väg till skolan som jag ifrågasätter eller vidareutvecklar.

Här om dagen hade jag en liten diskussion med en av mina kompisar. Vi kom in på det här med att "vara sig själv". Då sa hon någonting som fått mig att tänka efter: "Ingen är sig själv i högstadiet".
Jag tror inte att det är så. Jag ser på det såhär:
Högstadiet är som en teaterpjäs. I början väljer alla en roll att ta på sig. En som är lätt att spela men inte sticker ut så mycket eller en som är lite svårare att spela men som kan ge skådespelaren uppmärksamhet om den klarar av rollen. Sedan finns det ett tredje alternativ: Improvisationen. Den kräver självförtroende och mod. Det är det man brukar kalla "att vara sig själv". Då gör och säger man det som känns naturligast och omgivningen hjälper till att utveckla rollen. Men det som egentligen utvecklas då är skådespelaren. När man improviserar är det man själv som agerar, inte rollfiguren. Och i och med det utvecklas man som person. När pjäsen är slut och ridån går ner (eller i det här fallet är det högstadiet man går ut) har skådespelaren utvecklats och är nu mer säker med sig själv. Man vet att man kommer fortsätta att utvecklas, men endast bygga på det man har. Man har helt enkelt en grund att stå på inför nästa pjäs. Man är mer säker i sin improvisation och vet att man kommer att bli accepterad för sitt rätta jag.
Om man däremot valt en annan roll ser det helt annorlunda ut. Det kan vara lätt att fastna i rollen och börja tro att man är rollfiguren, trots att den i själva verket bara var någonting man tog på sig för att vara säker på att bli accepterad. Då fortsätter man att skådespela fast pjäsen är slut. I nästa pjäs spelar man fortfarande samma roll. Det kan se ut som en enklaste utvägen, men i slutändan förlorar man på det. När man väljer att ta på sig en karaktär äter den upp en inifrån och man tappar taget om sitt egentliga jag. Man förlorar grunden man byggt sig att stå på och får i stället klösa sig fast i den vingliga väggen för att inte helt mista sig själv. Det går att bygga upp grunden igen helt från början, men det är jobbigt och kan delvis kännas hopplöst. Men när man väl är klar har man en ny grund och ett nytt äkta jag med många erfarenheter bakom sig och förhoppningsvis förstånd nog att hålla sig kvar på den grunden.
I stället för att fortsätta spela kan man förstås ta av sig rollen i stället när pjäsen är slut och i nästa pjäs övergå till improvisation. Men det är också svårt. Då måste man börja om från början med det som den som improviserade från början redan har kommit långt med. Men man har i stället en rad erfarenheter från rollen man spelade som man kan ta med sig när man börjar improvisera. Det ger än en liten knuff och man kommer fort en liten bit på vägen.

Alltså: När man börjar högstadiet kan man själv välja om man vill vara sig själv eller inte. Om man skulle välja fel kan man alltid rätta till det, men det kräver viljestyrka och uthållighet.
Det kanske i grunden handlar om att hitta en roll som man trivs med?

Hur tänker ni?

Torrt och ytligt inlägg

Hejsan! Idag slutade jag halv tolv, så jag, Lisa, Hanna, Blanca, Mathilda, Sara och Johanna gick till donken och åt lunch. Sedan gick vi runt i lite affärer och satt och pratade i jättesköna fåtöljer ända tills det kom några vakter och körde bort oss. Men jag åkte hem ganska tidigt (runt tre) för jag blev jättetrött. Nu sitter jag och är lite småfrusen. Om jag tyckt om te hade det varit toppen nu, en tyvärr gör jag inte det.
Förlåt för ett torrt och ytligt inlägg, men jag kompenserar med ett djupt inlägg senare. Kram ♥

Outfit 10-02-16


Linne, Vila
Kofta, second hand
Jeans, Gina Tricot


Jag vaknade av att jag frös igår, så jag tog vårliga kläder i protest.

Lugg

God morgon! Det är sovmorgon idag, men jag fick bara en halvtimmas extra sömn. Det kom några gubbar som ville veta hur vi ville ha badrummet. Vi ska renovera det om två veckor. Och jag ville helst vara påklädd när de kom.
Idag har jag tänkt vara med Tove och Mathilda, det ska bli jättekul! Så jag kommer nog inte blogga mer idag.

Här får ni se hur fin jag är i håret:

En nyhet till er

God kväll, som de säger på nyheterna. Nu har jag en nyhet åt er: Jag har klippt lugg! Jag blev jättenöjd, men ni får inte se förrän i morgon (om jag hinner ta bild och så då medan det är ljust).
Det var en ren impuls, fick idén i skolan idag. När jag kom hem bad jag mamma klippa. Det är riktigt praktiskt med en mamma som klippte sina kompisars hår när hon var liten - det är mycket billigare att klippa sig hemma och det går fortare.
No more blogging today.

Telefon tack!

Hola! Jag sitter och pluggar franskaglosor nu. Jag hatar verkligen franska, fast själva lektionerna är faktiskt helt ok. Förut var det tvärt om, men things change.
Jag har glömt säga att min mobil har gått sönder, så jag får använda en jättegammal tills den nya telefonen (som är beställd) kommer. Det ska bli kul med ny telefon, jag har ju faktiskt bara haft en. Den höll jättelänge! Och allt på den fungerar fortfarande förrutom att ringa.
Den här har vi beställt: (från cdon.com)

Amerikansk pannkaka


Hejsan! Idag var det måndag igen då. Helt okej faktiskt, jag börjar tycka om skolan mer och mer. Jag har fått så många underbara nya vänner sedan jag började sjuan för ungefär ett halvår sedan. Jag fattar inte att det bara gått ett halvår sedan jag började sjuan, det har hänt så otroligt mycket och jag har utvecklats jättemycket som person. Det känns som om jag har gått på -min skola- i hela mitt liv. Jag ångrar inte en sekund att jag började där.

När jag kom hem satte jag igång att laga Amerikansk Pannkaka nästan på en gång. Jag har börjat tycka allt bättre om att laga mat på siståne. Jag känner mig så fridfull när jag står där i köket och har kontroll över allting. Och känslan av att servera någonting som man har gjort själv är härlig. Speciellt när jag har lagat någonting som inte mamma eller pappa gjort innan.
Pannkakorna blev jättegoda, men jag vet vad jag ska göra annorlunda nästa gång. Receptet är alltså inte helt bestämt ännu. Men ni kanske vill ha det i alla fall? :)

Morgonen försvann

God morgon! Eller ja, morgon. Jag sov till halv tolv idag, så morgonen försvann. Idag har jag tackat nej till massa saker, för jag behöver verkligen ta det lugnt idag. Jag har gjort saker hela veckan trots att jag hade feber förra söndagen. Så alla får göra roliga saker utan mig idag.
Jag har tänkt titta på film/tv, lyssna på ljudbok (beroendeframkallande!) och sitta vid datorn. Visst låter det skönt?!

I går kväll var jag på Hannas fest, skitkul! Batteriet på min kamera tog slut, så jag tog en från Hanna. Facebooks bild-kvalitet är patetisk.

With a wide smile you can handle anything

Hejsan! Jag känner mig ovanligt pigg och glad idag, och jag är nästan färdigfixad förutom håret. Jag älskar när man har bra dagar, jag känner mig superfräsch!


Pizza med ananas och banan


Lunch idag blir resterna från pizzan jag åt till middag igår. Jag älskar verkligen pizza med ananas och banan. Men det verkar inte som om någon annan gillar det, vilket jag tycker är jättekonstigt!

Jag har valt vilka kläder jag ska ha, men längre har jag inte kommit. Men jag har inte bråttom. Jag visar när jag är klar!

Early morning

God morgon! Jag har varit vaken i ungefär en timme, men jag har fortfarande inte orkat gå upp. Kanske ska jobba lite med en beställd design (gratis) nu innan jag går upp.
Kram ♥

Seg

Usch, jag känner mig jätteseg, jag har gjort alldeles för mycket saker den här veckan med tanke på att jag hade lite feber i söndags. Men jag får stå ut med en "ut-och-göra-roliga-saker-dag" till och så kan jag ta det lugnt på söndag. Just nu dock sitter jag med morgonrocken och tar det så lugnt jag kan innan jag och mamma ska gå och köpa pizza.

10-02-12

Vet ni vad, jag överlevde faktiskt dagen helt utan hudsmink. Och det känns faktiskt bra! Kanske något jag ska göra då och då? :)
Efter skolan gick jag och köpte en födelsedagspresent åt Hanna, och Johanna och Lisa följde med. Jag hittade den perfekta saken, man jag säger inte nu utifall Hanna skulle läsa. Resten av dagen tänker jag ta det lugnt. Jag och mamma ska ha myskväll med pizza och Let's Dance. Det ska bli jättemysigt!

Jag ska lägga in bilder från igår på datorn senare, om någon blev skarp kanske ni får se ;)

Jag ska göra någonting helt sjukt idag!

Idag ska jag göra någonting helt sjukt som jag bergis kommer att ångra. Jag ska gå till skolan utan hudsmink! Shit asså, vad håller jag på med!? Jag kommer få världens sämsta självförtroende idag, men det är i alla fall ett steg på väg. Det hade varit coolt att kunna säga att det är därför att jag vågar, men det är faktiskt bara därför att jag inte orkade sminka mig ordentligt. Nej, nu har jag bråttom, kram!

Collage med bilder från idag


Ett litet collage med bilder från idag. Tyvärr väldigt få, men det är de enda som inte blev jättesuddiga.
Hanna och Blanca blev "proffssminkade" om ni undrar varför de har så fint smink.

Dagens citat: Hanna

Hanna: "Okej, på två sekunder så ba' kabooka så har vi ett jävla inferno i köket!"

Grattis Hanna!


Älskade Hanna fyller år idag! Ännu en fjortonåring på jordklotet. Jag känner mig bara yngre och yngre ju äldre alla andra blir.
Vi firade henne idag hemma hos Lisa genom att baka kladdkaka (Hanna var nära att elda upp allt smör) och titta på film. Om ni vill kan jag sätta in lite bilder från dagen?

Jag för min del ska äta middag nu, puss ♥

Jag lovar!

God morgon!
Det blir förmodligen ingen bloggning idag heller, det är komp. och förmodligen åker vi hem till Lisa efter skolan. Men jag ska ta kort - jag lovar!
Så fort jag hinner ska ni få se mina glasögon också, men det får bli en annan gång.
Kram ♥

(förlåååt för dålig uppdatering just nu, snälla sluta inte följa bloggen!)

Up and away


God morgon! Jag är riktigt sleepy nu, hade riktigt svårt att ta mig upp i morse. Men tisdagar brukar vara helt ok, om man bortser från att vi slutar halv fyra.
Det här ska nog gå bra :)

Träffa Sofia i morgon

Idag har jag knappt gjort någonting. Det enda är väl egentligen pluggat och kollat på vänner. Man kan ju tro att man kan blogga hur mycket som helst när man är hemma från skolan, men det är helt tvärt om: man har ingenting att skriva om. Det blir en bildlös bloggdag, tyvärr.
I morgon kommer jag nog förresten inte kunna blogga, möjligtvis lite på kvällen eller morgonen. Jag ska nämligen fika med Sofia efter skolan, det ser jag fram emot! Det är jätteskönt att kunna prata ohindrat med någon utomstående och mogen människa, jag vet att det är fler som skulle behöva det. Jag tipsar er alla om Tjejzonen!
Nu blir det nog inte mer bloggande idag, kram på er ♥

Inte mitt fel

Tro det eller ej, men jag är klar med alla plugg-grejer för den här gången! Möjligen att jag repeterar lite glosor senare idag, men det känns som om jag kan dem nu. Matteläxan däremot var ett helvete att ta sig igenom. Jag tvivlar på att matteläraren ens nämnt någon teknik för att lösa uppgifterna? Det slutade med att jag hoppade över flera tal. Usch, det är i alla fall inte mitt fel.

Mamma var och hämtade mina läsglasögon nyss, men de är inte justerade ännu så jag måste känna hur de känns. Ni får inte se bild nu, jag känner mig för sunkig. Jag har fortfarande inte bytt om från morgonrocken.

Jag funderar på att sätta mig och titta på film, men jag har ingen aning om vad jag vill se i så fall. Jag och mamma har tänkt köra ett Harry Potter-rally så småningom, men mamma har aldrig tid och jag tror nästan att hon har ångrat sig.
Hon är ute och gör saker hela tiden, men när hon är hemma måste hon plugga. Jag längtar verkligen tills mamma börjar jobba så att hon har "fritid" på ett annat sätt. Fast ibland undrar jag om det kommer bli någon stor skillnad? Hon kanske kommer behöva göra andra saker på fritiden i alla fall.
Ett tråkigt bildlöst inlägg

10-02-08


God morgon. Jag är hemma idag, hade lite feber en stund i går kväll så jag ville inte riskera att bli sjuk igen. Idag har jag tänkt plugga, men mamma kommer behöva vår bästa dator (en underbar MacBook) hela dagen förutom nu, så jag tar en timmas pluggpaus och sitter vid datorn i stället. Men jag har redan hunnit med en hel del faktiskt.
Nu ska jag nog pilla lite med min testdesign eller inte, kramar ♥

Vad tror ni om min idé?

Hm. Jag har fått in tre idéer på hur jag kan förbättra min blogg. Fler videoinlägg, mer bilder/collage och tävlingar. Bilder sätter jag ju in så ofta jag kan, men jag vet inte riktigt vad det är för bilder som den som kommenterade menade? Tävlingar har jag ju haft tidigare, men då har ingen deltagit, så det har kännts lite meningslöst. Men videoinlägg kan jag hålla med om att det är väldigt lite av.
Så nu har jag tänkt att jag kanske kan börja videoblogga lite? Fast hur roligt är det att sitta och kolla på någon som sitter och pratar oavbrutet om helskumma saker i 10 minuter? Så nu undrar jag vad ni tror om en liten idé jag har: Jag kanske kan filma när jag gör saker? Så att jag inte bara sitter och pratar om ingenting helt rakt upp och ner. Det kanske är roligare att titta på? Vad tror ni?

Dagens egobild

Hejsan!
Sofie har varit här idag. Vi har kollat på film, snackat, ätit mackor och suttit lite vid datorn. Det var jättelängesen vi sågs sist, så det var extra kul att träffas igen :)
Nu borde jag plocka ur diskmaskinen och plugga. Nu tänker jag sitta vid datorn tills mamma kommer hem. Plugga får jag göra någon annan dag. Typ i morgon.
Usch, vad lat jag är. Jag kommer verkligen ångra att jag inte pluggar nu. Vet knappt vad jag måste göra för att det är så mycket.

Här kommer dagens egobild (kanske ska börja med det? Haha). Den är inte helt skarp + att mina läppar är jättetorra + att den inte är beskuren ännu. Men jag gillar den i alla fall ;)

Filmrecension - Avatar

Igår var jag och Joanna på bio och såg Avatar. Jag hade verkligen jättelåga förväntningar; trailern sade mig ingenting och hela handlingen verkade ointressant. Men å andra sidan hade alla som sett den sagt att den var jättebra, så jag tyckte att det skulle vara intressant att se den i alla fall.
Huvudpersonen i Avatar är en före detta marinsoldat som sitter i rullstol. När hans tvillingbror dör får han ta över uppgiften som hans bror haft - att åka till en annan planet för att ta reda på hur folket där lever, för att sedan kunna föra bort det därifrån. Han får en egen avatar - en kropp lik urbefolkningens - som han vaknar upp i när han lagt sig i en speciell maskin. Men när han är ute för att ta prover får urbefolkningen ett tecken från sin gud: de ska lära huvudpersonen deras seder och låta honom bli en av dem. I och med att den före detta marinsoldaten lär känna folket och deras seder börjar han ifrågasätta anledningen att han kom dit. Vad har människorna för rätt att driva ut folket från sin egen planet? Han börjar i stället försöka förhindra det som håller på att ske, och det dröjer inte länge innan det blir krig.
Filmen var ganska trög i början, men efter en stund sögs man in i handlingen och var i filmen. Den var spännande genom hela filmen (förutom precis i början) och man ville inte att den skulle ta slut. En stund satt jag och log brett mot bioduken och ibland hade jag nära till tårarna. Jag är egentligen inte mycket för actionfilmer och Science Fiction, men Avatar var ett undantag.

Det är inte den bästa filmen jag sett, men den är definitivt en av de bättre.
Betyg: 4/5

Trailer:

Självporträtt

God morgon bloggosfären! Fast det är ju ärligt talat inte morgon längre.
Idag ska jag och Joanna till stan och se på bio, så jag antar att det inte blir någon uppdatering idag. Kram!
En porträttbild jag tog på mig själv nyss ↑

Det är ju så som vintern är - mörk och blek

Vad tycker ni om bilden? Själv tycker jag att den blev ganska mörk och blek, men på något sätt gillar jag den i alla fall. Det är ju så det är på vintern — mörkt och blekt.

Jag har suttit med designjobb ett tag nu, men det går inte speciellt bra. Nu har jag emellertid bytt till min nya dator och tänker sitta och läsa bloggar tills Let's Dance börjar. Jag måste fixa en av länkarna i det förra inlägget också, jag upptäckte att den gick fel.

Rösta på min blogg!

Bloggparaden
Blogglista.se

10-02-05

Hejsan! Jag kom hem från skolan ganska nyligen, och ska snart äta något. Jag är helt slut! Sista lektionen (en och en halv timmas SO) höll jag seriöst på att somna! Det faktum att vi hade idrott innan hjälpte inte precis. Men det gick faktiskt ovanligt bra på idrotten om man bortser från alla skador jag orsakade på mig själv och omgivningen. Men det är ju så: vissa är atletiska och vissa är det inte. Jag är inte atletisk. Jag blir helt andfådd bara av att gå upp för en trappa. Men jag ska faktiskt börja jogga när det blir lite varmare (tänker jag i alla fall nu innan det blir varmt) så att jag i alla fall orkar ta mig till tunnelbanan utan att vara helt svimfärdig när jag kommer fram.

Det var förresten soligt när jag gick från tunnelbanan på hemvägen! Eller ja, så soligt det kan bli en februarieftermiddag i Stockholm. Nu har den nästan gått ner igen, men det gör mig ändå glad att se den ibland så att jag vet att den verkligen finns och inte bara är ett påhitt av mig.

10-02-04

Tro det eller ej, men det är faktiskt plusgrader här nu! Eller okej, bara en, men det har ju typ inte varit plus på flera månader?!
Men tillbaks till mig nu: Jag sitter och äter baguette med hemlagad kycklingröra (jag börjar bli riktigt kreativ ju!) och ska träffa Joanna lite senare och plugga tillsammans. Alltid roligare när man är flera. Risken är väl bara att det inte blir så mycket gjort ;)
Båda proven/förhören gick ganska bra idag, jag lyckades tydligen lära mig någonting i går även om det inte kändes så. Så jag är nöjd med mig själv!
Det finns risk för att det inte blir så mycket uppdatering idag, men kram på er ♥

Mardrömmar i natt


Jag blev så frusen ett tag när jag satt och pluggade att jag blev tvungen att sätta på mig både mössa och halsduk, samt värma en stor kopp saft i mikron. Egentligen är det ju bäst att dricka te när man fryser, men ärligt talat är jag inte speciellt förtjust i te alls (förutom mormors svartvinbärs-te) och saft fungerar nästan lika bra.
Det är ganska konstigt hur jag började frysa helt plötsligt trots att det är ganska varmt här inne, men förmodligen är det bara ett symtom av pluggdepression.
Jag har gett upp pluggandet vid det här laget, och sitter nu i soffan med mössa på huvudet, halsduk runt halsen, katt i knät och datorn bredvid mig. Det får gå som det går på förhören i morgon, jag har gjort så gott jag kan.
Jag kommer bombsäkert drömma mardrömmar om min NO-lärare som står och skriker ut grundämnen så att det ekar (ni vet sånt där mardrömms-eko som ger en kalla kårar).

Jag orkar inte!


Usch, skola till halv fyra idag, hemma halv fem, pluggade grundämnen till fem, åt middag, fortsatte plugga grundämnen. Ungefär så har min dag sett ut. Och jag kan fortfarande inte alla kemiska beteckningar och nästan inget användningsområde alls! Och det är förhör i morgon! Jag orkar verkligen inte, har pluggdepression/pluggångest nu. Vill inte plugga, vill inte plugga, vill inte plugga!! Och inte nog med det, jag har franskaglosor tills i morgon också.
Nu ska jag ta en kladdcake och sedan plugga vidare.

Hemma igen

Hejsan! Jag är hemma efter en jätterolig dag med tjejerna, men nu måste jag tyvärr plugga. Jag har kommit efter en massa när jag varit sjuk, så det är en del att ta igen nu. Jag måste svara på en hel hög med NO-frågor samt läsa fram till sidan 85 i en bok. Men det går bra. Hoppas jag.
Kram ♥

1368805 MOBILBLOGG Live från stan.

0-3580ad961abf97ce6ff14567eef9ed34.png

MOBILBLOGG Live från stan. Mötte idol-Calle på gatan nyss!


Små förändringar

Jag har trixat lite med designen, men man märker ingen större skillnad. Kommentarsfältet är förbättrat och utseendet på länkarna likaså. Det blev bra tycker jag, men jag har lust att förändra någonting lite mer märkbart. När det blir vår ska jag ändra bilderna i headern till någonting lite vårligare, men det är ju långt till dess + att jag måste fota vårbilder också. På tal om bilderna i headern ursäktar jag för strandbilden, det är inte meningen att den ska vara där egentligen, men den får vara kvar tills jag fixar bilderna till vårbilder.
Nu ska jag gå i duschen och låta datorn vara resten av kvällen. Kram ♥

Jag vill förnya!

Jag har pillat lite med min meny i designbloggen, men det blev inte så bra, så jag slutade för den här gången. Jag känner att jag vill förnya min blogg lite, men jag vet inte hur! Joanna håller på att fixa underkategorier, men jag har inte behov av så många kategorier att det är nödvändigt. Vi får se om jag hittar på någonting senare ;)

En ursäkt

Jag har varit jättedålig på att uppdatera de senaste dagarna, förlåt! Det har berott mycket på att jag inte känt att jag haft någonting att blogga om, och därmed inte haft någon lust. Men också att jag har varit upptagen och gjort andra saker. Men den här veckan ska jag försöka blogga mer! Fast det beror mycket på vad jag hittar på, om jag har väldigt mycket för mig hinner jag ju inte. Men jag brukar å andra sidan försöka ta det så lugnt som möjligt och inte göra massa saker varje dag.

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Måndagar är så vanliga och tråkiga, det har inte hänt någonting idag. Man vaknar, äter, går till skolan, har lektioner och går hem igen. Jag har känt hela dagen att jag inte har haft lust med någonting, allt har verkat tråkigt.


RSS 2.0